Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym

Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym

4.5 884 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Pulpeciki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • masła
    20 g
  • filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na kawałki
    450 g
  • bułki tartej
    45 g
  • jajko
    1
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • olej ilość do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma i wkładu Varomy
Sos pomidorowy
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 - 80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    500 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 301 kcal / 1261 kJ
Πρωτεΐνη 31.4 g
Λιπαρά 12.1 g
Υδατάνθρακες 20.5 g
Φυτικές ίνες 3.9 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων