Συσκευές & Αξεσουάρ
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
6 porcji
Υλικά
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g piwa jasnego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej (patrz wariant)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
krakersy solone do podania
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
493 mg
Πρωτεΐνη
17.3 g
Θερμίδες
1322.6 kJ /
316.1 kcal
Λιπαρά
23.6 g
Φυτικές ίνες
0.5 g
Κορεσμένα λιπαρά
14.3 g
Υδατάνθρακες
7.3 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
DZIEŃ TATY
20 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
FONDUE
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSos arrabbiata
40 λεπτ.
Sos jogurtowy
5 λεπτ.
Sos Mojo Amarillo
45 λεπτ.
Oliwa chili
10 λεπτ.
Sos béarnaise
20 λεπτ.
Wegański sos boloński
40 λεπτ.
Adżika
40 λεπτ.
Hummus z bobu
1ωρ.
Pâté z wędzonego pstrąga
1ωρ. 20 λεπτ.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1ωρ.
Pâté z kurzych wątróbek
3ωρ. 30 λεπτ.
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1ωρ.