
Συσκευές & Αξεσουάρ
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
12 porcji
Υλικά
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
-
600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
25 g bułki tartej (προαιρετικό πεδίο)
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
84.7 kcal /
354.5 kJ
Πρωτεΐνη
2.3 g
Λιπαρά
5.8 g
Υδατάνθρακες
6.8 g
Φυτικές ίνες
1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.7 g
Νάτριο
61.1 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSalsa Verde
15 λεπτ.
Pesto pistacjowe
10 λεπτ.
Ketchup
1ωρ.
Hummus z zielonego groszku
40 λεπτ.
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1ωρ. 5 λεπτ.
Kremowy sos brokułowy
35 λεπτ.
Pasta z cukinii i soczewicy
1ωρ. 10 λεπτ.
Hummus z bobu
1ωρ.
Pâté z wędzonego pstrąga
1ωρ. 20 λεπτ.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 λεπτ.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1ωρ.
Pâté z kurzych wątróbek
3ωρ. 30 λεπτ.