Συσκευές & Αξεσουάρ
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
12 porcji
Υλικά
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
-
600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
25 g bułki tartej (προαιρετικό πεδίο)
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
61.1 mg
Πρωτεΐνη
2.3 g
Θερμίδες
354.5 kJ /
84.7 kcal
Λιπαρά
5.8 g
Φυτικές ίνες
1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.7 g
Υδατάνθρακες
6.8 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSos arrabbiata
40 λεπτ.
Sos jogurtowy
5 λεπτ.
Sos Mojo Amarillo
45 λεπτ.
Oliwa chili
10 λεπτ.
Sos béarnaise
20 λεπτ.
Wegański sos boloński
40 λεπτ.
Adżika
40 λεπτ.
Hummus z bobu
1ωρ.
Pâté z wędzonego pstrąga
1ωρ. 20 λεπτ.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1ωρ.
Pâté z kurzych wątróbek
3ωρ. 30 λεπτ.
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1ωρ.