
Συσκευές & Αξεσουάρ
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
12 porcji
Υλικά
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół600 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
chili, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
bułki tartej (προαιρετικό πεδίο)25 g
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
84.7 kcal /
354.5 kJ
Πρωτεΐνη
2.3 g
Λιπαρά
5.8 g
Υδατάνθρακες
6.8 g
Φυτικές ίνες
1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.7 g
Νάτριο
61.1 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSos hamburgerowy
5 λεπτ.
Marynata grillowa
10 λεπτ.
Marynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 λεπτ.
Szybki sos pomidorowy
10 λεπτ.
Słodko-ostry sos chili
25 λεπτ.
Tzatziki
15 λεπτ.
Karkówka marynowana z grilla
3ωρ. 20 λεπτ.
Marynata orientalna
15 λεπτ.
Pasta z warzyw z rosołu
40 λεπτ.
Ser do smarowania
1ωρ.
Sos do potraw z grilla
15 λεπτ.
Spaghetti Bolognese
40 λεπτ.