Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem

Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem

4.6 252 βαθμολογίες
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • makaronu suchego, typu conchiglie (muszle)
    220 g
  • woda do gotowania makaronu
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • ząbek czosnku
    3
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • bazylii, suszonej
    ½ łyżeczki
  • liści szpinaku, świeżych
    200 g
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    200 g
  • mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
    400 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 569 kcal / 2384 kJ
Πρωτεΐνη 26.6 g
Λιπαρά 30.2 g
Υδατάνθρακες 52.3 g
Φυτικές ίνες 4.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων