
Συσκευές & Αξεσουάρ
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
5 porcji
Υλικά
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
10 - 15 g liści bazylii, świeżych
-
1 łyżeczka soli
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
85.7 kcal /
358.6 kJ
Πρωτεΐνη
1.6 g
Λιπαρά
6.3 g
Υδατάνθρακες
7.1 g
Φυτικές ίνες
2.1 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.9 g
Νάτριο
473.7 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

WŁOSKIE SOSY
8 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνPrzecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 Min
Kremowy sos brokułowy
35 Min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 Min
Szybki sos beszamelowy
10 Min
Ketchup
1 Std.
Sos pomidorowy
40 Min
Sos paprykowy z salami
45 Min
Sos warzywny do makaronu
40 Min
Sos serowy Mornay
10 Min
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
50 Min
Spaghetti Bolognese
40 Min