Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem

Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem

4.7 1.0K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 5 mm kostkę
    150 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    80 g
  • cebul szalotek przekrojonych na pół
    40 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    200 g
  • ryżu do risotto np. arborio
    200 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • wody
    450 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 620.3 kcal / 2595.2 kJ
Πρωτεΐνη 18.4 g
Λιπαρά 35.7 g
Υδατάνθρακες 50.8 g
Φυτικές ίνες 3 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.9 g
Νάτριο 827.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων