Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem

Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem

4.7 1.0K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 5 mm kostkę
  • 80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 40 g cebul szalotek przekrojonych na pół
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 200 g ryżu do risotto np. arborio
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 450 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 620.3 kcal / 2595.2 kJ
Πρωτεΐνη 18.4 g
Λιπαρά 35.7 g
Υδατάνθρακες 50.8 g
Φυτικές ίνες 3 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.9 g
Νάτριο 827.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων