Sos paprykowy z salami

Sos paprykowy z salami

4.6 118 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 600 g papryki (czerwonej, zielonej, żółtej), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 szczypta cukru
  • 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu
  • 80 g salami pokrojonego w 1 cm paski

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 222 kcal / 926 kJ
Πρωτεΐνη 6 g
Λιπαρά 17 g
Υδατάνθρακες 10 g
Φυτικές ίνες 5.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων