Zupa krem z fioletowych warzyw

Zupa krem z fioletowych warzyw

3.7 10 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • ziemniaków, truflowych (fioletowych) pokrojonych na kawałki
    220 g
  • czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
    80 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • masła
    25 g
  • tymianku, świeżego plus ilość do dekoracji
    3 gałązki
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego, plus ilość do dekoracji
  • białego wina, półwytrawnego
    30 g
  • różyczek kalafiora, fioletowego
    400 - 430 g
  • wody
    800 g
  • octu balsamicznego
    1 łyżka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana do dekoracji

Διατροφή ανά 4 porcje

Θερμίδες 881 kcal / 3688.6 kJ
Πρωτεΐνη 21 g
Λιπαρά 53 g
Υδατάνθρακες 97 g
Φυτικές ίνες 21 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων