Risotto z grzybami

Risotto z grzybami

4.5 1.0K βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 5 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
    10 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
    30 g cebuli, przekrojonej na pół
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • borowików, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych na kawałki
    250 g
    250 g borowików, suszonych, uprzednio namoczonych w wodzie (ok. 30 min, waga początkowa ok. 50 g) i odsączonych
  • ryżu do risotto np. arborio
    350 g
  • białego wina wytrawnego
    100 g
  • wody gorącej
    900 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    1 łyżeczka
  • masła
    20 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 540 kcal / 2259 kJ
Πρωτεΐνη 13 g
Λιπαρά 7 g
Υδατάνθρακες 74 g
Φυτικές ίνες 4.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 7 g
Νάτριο 1185 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων