Sos romesco

Sos romesco

4.4 11 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 25 λεπτ.
2 słoiki

Υλικά

  • 2 czerwone papryki (ok. 230 g każda)
  • 180 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryk
  • 50 g migdałów, blanszowanych
  • 10 g papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (odmiana ñora, okrągła)
    30 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, podłużnej, pokrojonej na kawałki
  • 20 g białego chleba pokrojonego na kawałki, świeżego lub czerstwego
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
    150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 20 g białego octu winnego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty chili, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 słoik

Θερμίδες 1050 kcal / 4396 kJ
Πρωτεΐνη 9.1 g
Λιπαρά 104.9 g
Υδατάνθρακες 25.6 g
Φυτικές ίνες 7.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 13.7 g
Νάτριο 649.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων