
Συσκευές & Αξεσουάρ
Sos romesco
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 25 λεπτ.
2 słoiki
Υλικά
-
czerwone papryki (ok. 230 g każda)2
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryk180 g
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (odmiana ñora, okrągła)10 g
-
białego chleba pokrojonego na kawałki, świeżego lub czerstwego20 g
-
ząbki czosnku2
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki150 g
-
białego octu winnego20 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
chili, mielonego1 - 2 szczypty
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
Διατροφή ανά 1 słoik
Θερμίδες
1050 kcal /
4396 kJ
Πρωτεΐνη
9.1 g
Λιπαρά
104.9 g
Υδατάνθρακες
25.6 g
Φυτικές ίνες
7.7 g
Κορεσμένα λιπαρά
13.7 g
Νάτριο
649.5 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνMarynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 λεπτ.
Marynata grillowa
10 λεπτ.
Sos do potraw z grilla
15 λεπτ.
Karkówka marynowana z grilla
3ωρ. 20 λεπτ.
Marynata ziołowa
10 λεπτ.
Ser do smarowania
1ωρ.
Masło czosnkowo-ziołowe
5 λεπτ.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 λεπτ.
Tapenada
5 λεπτ.
Marynata barbecue
15 λεπτ.
Dip curry z daktylami
5 λεπτ.
Marynata miodowa z chili
15 λεπτ.