Συσκευές & Αξεσουάρ
Sos romesco
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 25 λεπτ.
2 słoiki
Υλικά
-
2 czerwone papryki (ok. 230 g każda)
-
180 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryk
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
30 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, podłużnej, pokrojonej na kawałki10 g papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (odmiana ñora, okrągła)
-
20 g białego chleba pokrojonego na kawałki, świeżego lub czerstwego
-
2 ząbki czosnku
-
150 g krojonych pomidorów, z puszki150 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
20 g białego octu winnego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 słoik
Νάτριο
649.5 mg
Πρωτεΐνη
9.1 g
Θερμίδες
4396 kJ /
1050 kcal
Λιπαρά
104.9 g
Φυτικές ίνες
7.7 g
Κορεσμένα λιπαρά
13.7 g
Υδατάνθρακες
25.6 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSos arrabbiata
40 λεπτ.
Sos jogurtowy
5 λεπτ.
Sos Mojo Amarillo
45 λεπτ.
Oliwa chili
10 λεπτ.
Sos béarnaise
20 λεπτ.
Wegański sos boloński
40 λεπτ.
Adżika
40 λεπτ.
Hummus z bobu
1ωρ.
Pâté z wędzonego pstrąga
1ωρ. 20 λεπτ.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1ωρ.
Pâté z kurzych wątróbek
3ωρ. 30 λεπτ.
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1ωρ.