Makaron jesienny z papryką i kurczakiem

Makaron jesienny z papryką i kurczakiem

4.1 293 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • makaronu, suchego tagliatele lub fusilli, kolorowego, z pszenicy durum
    300 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • fileta z piersi kurczaka pokrojonego w cienkie paski
    300 g
  • kiełbasy chorizo lub innej wędzonej kiełbasy, pokrojonej w plastry
    100 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 - 4 szczypty
  • wody
    600 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski
    150 g
  • żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski
    150 g
  • woda osolona, do gotowania makaronu
  • śmietany, 18% tłuszczu
    150 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 604 kcal / 2527.8 kJ
Πρωτεΐνη 33 g
Λιπαρά 21.5 g
Υδατάνθρακες 68 g
Φυτικές ίνες 4 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.3 g
Νάτριο 1378 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων