Makaron jesienny z papryką i kurczakiem

Makaron jesienny z papryką i kurczakiem

4.1 299 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 300 g makaronu, suchego tagliatele lub fusilli, kolorowego, z pszenicy durum
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego w cienkie paski
  • 100 g kiełbasy chorizo lub innej wędzonej kiełbasy, pokrojonej w plastry
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski
  • 150 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski
  • woda osolona, do gotowania makaronu
  • 150 g śmietany, 18% tłuszczu

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 604 kcal / 2527.8 kJ
Πρωτεΐνη 33 g
Λιπαρά 21.5 g
Υδατάνθρακες 68 g
Φυτικές ίνες 4 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.3 g
Νάτριο 1378 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων