
Συσκευές & Αξεσουάρ
Sos paprykowy à la Ajvar
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
1 słoik
Υλικά
-
1000 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 - 150 g cukru
-
70 g oleju
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
2 łyżeczki soli
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ząbki czosnku
-
50 - 70 g białego octu winnego
-
50 g koncentratu pomidorowego
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 słoik
Θερμίδες
1601.8 kcal /
6706.4 kJ
Πρωτεΐνη
17 g
Λιπαρά
76 g
Υδατάνθρακες
234.2 g
Φυτικές ίνες
22 g
Κορεσμένα λιπαρά
6.3 g
Νάτριο
3934 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

JADALNE PREZENTY - ZRÓB TO SAM(A)
80 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία

PRZEPISY PODSTAWOWE
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνPrzecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1ωρ. 10 λεπτ.
Kremowy sos brokułowy
35 λεπτ.
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 λεπτ.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 λεπτ.
Szybki sos beszamelowy
10 λεπτ.
Ketchup
1ωρ.
Sos pomidorowy
40 λεπτ.
Sos paprykowy z salami
45 λεπτ.
Sos warzywny do makaronu
40 λεπτ.
Sos serowy Mornay
10 λεπτ.
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
50 λεπτ.
Spaghetti Bolognese
40 λεπτ.