Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem

Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem

3.5 226 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
4 porcje

Υλικά

  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 250 g ryżu długoziarnistego (o czasie gotowania 12-16 min)
  • 2 jajka
  • 120 g marchewki pokrojonej w małą kostkę
  • 280 g cukinii pokrojonej w małą kostkę
  • 100 g zielonego groszku, mrożonego
  • 200 g tuńczyka, w oleju z puszki (waga z zalewą), odsączonego
  • 100 g oliwek czarnych lub zielonych, bez pestek, całych lub krojonych
  • 15 - 20 g ogórków konserwowych pokrojonych w plastry
  • 1 gałązka mięty, świeżej tylko liście
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 - 2 łyżki octu (προαιρετικό πεδίο)
    1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • pomidorki cherry przekrojone na pół lub pokrojone w ćwiartki

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 462.7 kcal / 1935.7 kJ
Πρωτεΐνη 24.5 g
Λιπαρά 13 g
Υδατάνθρακες 60.8 g
Φυτικές ίνες 4.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.5 g
Νάτριο 1100.1 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων