Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli

Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli

4.6 397 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 25 λεπτ.
2 porcje

Υλικά

  • 30 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 55 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować)
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 g musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta suszonych płatków chili
  • 2 żółtka
  • 200 g polędwicy wołowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 3 - 4 łyżeczki kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy, do podania

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 397.5 kcal / 1664.5 kJ
Πρωτεΐνη 26 g
Λιπαρά 28.5 g
Υδατάνθρακες 11.5 g
Φυτικές ίνες 28 g
Κορεσμένα λιπαρά 6 g
Νάτριο 1389 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων