Risotto z borowikami

Risotto z borowikami

3.8 82 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 300 g borowików, świeżych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
    40 g grzybów, suszonych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 320 g ryżu do risotto typu np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14 min
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g masła

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 443.7 kcal / 1856.2 kJ
Πρωτεΐνη 7.5 g
Λιπαρά 14.1 g
Υδατάνθρακες 68.6 g
Φυτικές ίνες 0.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων