Risotto z borowikami

Risotto z borowikami

3.8 81 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
    10 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    40 g
  • borowików, świeżych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
    300 g
    40 g grzybów, suszonych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ryżu do risotto typu np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14 min
    320 g
  • białego wina, wytrawnego
    60 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • masła
    30 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 443.7 kcal / 1856.2 kJ
Πρωτεΐνη 7.5 g
Λιπαρά 14.1 g
Υδατάνθρακες 68.6 g
Φυτικές ίνες 0.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων