Makaron w sosie bolońskim

Makaron w sosie bolońskim

4.0 355 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • sera żółtego średnio twardego (np. goudy, edama, ementalera, cheddara, twardej mozzarelli), pokrojonego na kawałki
    50 - 100 g
  • warzyw, mieszanych (marchewki, cebuli, selera, korzenia pietruszki), pokrojonych na kawałki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    30 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    400 - 500 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    800 g
  • wody
    300 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ¾ łyżeczki
  • mieszanych ziół, suszonych (tymianku, oregano, ziół prowansalskich)
    2 łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego
    80 - 100 g
  • makaronu, suchego, krótkiego typu kokardki, świderki lub penne
    400 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 476 kcal / 1993 kJ
Πρωτεΐνη 29.7 g
Λιπαρά 12 g
Υδατάνθρακες 65 g
Φυτικές ίνες 5.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.5 g
Νάτριο 561.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων