Makaron w sosie bolońskim

Makaron w sosie bolońskim

4.0 358 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 50 - 100 g sera żółtego średnio twardego (np. goudy, edama, ementalera, cheddara, twardej mozzarelli), pokrojonego na kawałki
  • 150 g warzyw, mieszanych (marchewki, cebuli, selera, korzenia pietruszki), pokrojonych na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 400 - 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 300 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (tymianku, oregano, ziół prowansalskich)
  • 80 - 100 g koncentratu pomidorowego
  • 400 g makaronu, suchego, krótkiego typu kokardki, świderki lub penne

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 476 kcal / 1993 kJ
Πρωτεΐνη 29.7 g
Λιπαρά 12 g
Υδατάνθρακες 65 g
Φυτικές ίνες 5.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.5 g
Νάτριο 561.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων