Wegańskie leczo z ryżem

Wegańskie leczo z ryżem

4.5 574 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 - 150 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oleju
    30 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    350 g
  • papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    350 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    650 - 700 g
  • pieczarek (προαιρετικό πεδίο) przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
    150 - 200 g
  • ryżu białego (patrz wskazówka)
    100 - 200 g
  • wody
    250 - 350 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 205.8 kcal / 861.8 kJ
Πρωτεΐνη 5.5 g
Λιπαρά 6.2 g
Υδατάνθρακες 35 g
Φυτικές ίνες 5.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.7 g
Νάτριο 395.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων