Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.6 154 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

Dressing
  • 140 g oliwy z oliwek
  • 40 - 50 g octu, białego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 15 g syropu klonowego
  • 2 łyżeczki bazylii, suszonej
  • ½ łyżeczki soli do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
Buraki i wykończenie carpaccio
  • 1800 g wody
  • 800 g botwiny tylko bulwy, nieobrane
    800 g czerwonych buraków, nieobranych (ok. 5 cm szerokości, patrz wskazówka)
  • 2 opakowania sera burrata (250 g), podzielonego na kawałki
    2 opakowania sera mozzarella, (250 g), podzielonego na kawałki
  • rukola do dekoracji
  • 2 łyżki pestek granatu (προαιρετικό πεδίο)
  • 2 łyżki orzechów pekan (προαιρετικό πεδίο) posiekanych
    2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, posiekanych

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 295 kcal / 1234.5 kJ
Πρωτεΐνη 8.2 g
Λιπαρά 24.2 g
Υδατάνθρακες 12.1 g
Φυτικές ίνες 3.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.5 g
Νάτριο 418.1 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων