Risotto szparagowe

Risotto szparagowe

4.7 1.4K βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 20 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 - 70 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 - 80 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki, bez główek (główki zachować)
    200 g
  • oliwy z oliwek
    25 - 30 g
  • ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
    250 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    450 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 287 kcal / 1201 kJ
Πρωτεΐνη 7 g
Λιπαρά 12.7 g
Υδατάνθρακες 35.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων