Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

4.8 72 βαθμολογία
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
2 porcje

Υλικά

  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 35 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 15 g pora pokrojonego na kawałki
  • 70 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 15 g masła
  • 450 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki lubczyku, suszonego
  • 20 g makaronu, suchego, typu zacierki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (προαιρετικό πεδίο)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 340 mg
Πρωτεΐνη 3.3 g
Θερμίδες 612.8 kJ / 146.5 kcal
Λιπαρά 7 g
Φυτικές ίνες 2.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.1 g
Υδατάνθρακες 19.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων