Συσκευές & Αξεσουάρ
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 5 λεπτ.
4 porcje
Υλικά
-
45 g oliwy z oliwek
-
200 g migdałów, blanszowanych
-
4 ząbki czosnku
-
100 g białego chleba bez skórki
-
600 - 700 g wody
-
20 - 25 g białego octu winnego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
8 - 10 jasnych winogron przekrojonych na pół, do dekoracji
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
1013.1 mg
Πρωτεΐνη
13.6 g
Θερμίδες
1980.4 kJ /
473.3 kcal
Λιπαρά
38.2 g
Φυτικές ίνες
6.1 g
Κορεσμένα λιπαρά
3.8 g
Υδατάνθρακες
24.3 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
CHŁODNIKI
9 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνFińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50 λεπτ.
Zupa z trzech główek czosnku
1ωρ. 30 λεπτ.
Krupnik z kurczakiem (BLW, dla dzieci)
1ωρ. 20 λεπτ.
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 λεπτ.
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 λεπτ.
Żurek z rumienionym boczkiem
1ωρ. 10 λεπτ.
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 λεπτ.
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1ωρ. 45 λεπτ.
Szwajcarski krupnik
40 λεπτ.
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1ωρ. 15 λεπτ.
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 λεπτ.
Zupa bolońska
25 λεπτ.