
Συσκευές & Αξεσουάρ
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 5 λεπτ.
4 porcje
Υλικά
-
45 g oliwy z oliwek
-
200 g migdałów, blanszowanych
-
4 ząbki czosnku
-
100 g białego chleba bez skórki
-
600 - 700 g wody
-
20 - 25 g białego octu winnego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
8 - 10 jasnych winogron przekrojonych na pół, do dekoracji
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
473.3 kcal /
1980.4 kJ
Πρωτεΐνη
13.6 g
Λιπαρά
38.2 g
Υδατάνθρακες
24.3 g
Φυτικές ίνες
6.1 g
Κορεσμένα λιπαρά
3.8 g
Νάτριο
1013.1 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

CHŁODNIKI
9 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνZupa krem z czarnej fasoli
20 λεπτ.
Chłodnik z cukinii z miętą
2ωρ.
Krem curry z kalafiora z pulpetami drobiowymi na ostro
55 λεπτ.
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 λεπτ.
Wiosenna zupa minestrone
50 λεπτ.
Chłodnik wiśniowy
1ωρ. 20 λεπτ.
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 λεπτ.
Szybka zupa w proszku
10 λεπτ.
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 λεπτ.
Zupa krem z kiszonej kapusty
1ωρ. 10 λεπτ.
Zielona zupa minestrone
40 λεπτ.
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 λεπτ.