Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym

Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym

4.6 491 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 25 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

Ziemniaki Hasselback
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ziemniaków podłużnych, nieobranych, dokładnie umytych (180-200 g każdy)
    6
  • boczku parzonego, w plastrach pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    6 plastrów
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • rozmarynu, świeżego (προαιρετικό πεδίο) tylko liście
    1 gałązka
  • wody
    700 g
  • olej do posmarowania
Dip z serem pleśniowym
  • korniszonów pokrojonych na 3 cm kawałki
    60 g
  • sera z niebieską pleśnią pokrojonego na kawałki
    100 - 125 g
  • twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
    250 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 - 220 g
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • szczypiorku drobno posiekanego
    5 - 10 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 567.6 kcal / 2374.9 kJ
Πρωτεΐνη 22.6 g
Λιπαρά 35.3 g
Υδατάνθρακες 41.1 g
Φυτικές ίνες 4.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 17.7 g
Νάτριο 1395.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων