
Συσκευές & Αξεσουάρ
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 15 λεπτ.
530 g
Υλικά
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 100 g
Νάτριο
464.7 mg
Πρωτεΐνη
1.8 g
Θερμίδες
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Λιπαρά
75.5 g
Φυτικές ίνες
0.1 g
Κορεσμένα λιπαρά
7.2 g
Υδατάνθρακες
1.3 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

ZERO WASTE IV
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνKetchup
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Pesto pistacjowe
10 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Wegański smalec
2 godz. 15 min
Ser labneh z ziołami w oliwie
85 godz. 25 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.