Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw

Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw

4.5 156 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
    600 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    25 g
  • papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
    200 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
    100 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
    150 g
  • soli plus 1 szczypta
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
    ¼ łyżeczki
  • wody
    750 g
  • tymianku, suszonego
    ¾ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • serka topionego sera kremowego Hochland® Mixtett z ziołami, podzielonego na kawałki
    90 g
  • bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 227.9 kcal / 953.4 kJ
Πρωτεΐνη 8 g
Λιπαρά 14.5 g
Υδατάνθρακες 17.8 g
Φυτικές ίνες 5.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 5.3 g
Νάτριο 514.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων