Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy

Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy

4.2 30 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    250 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych w 2 cm paski
    500 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
    200 g
  • wody
    300 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • papryczka chili cayenne, suszona (προαιρετικό πεδίο)
    1
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    400 g
  • mięta, świeża tylko liście, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 316.7 kcal / 1325.1 kJ
Πρωτεΐνη 12.9 g
Λιπαρά 13.2 g
Υδατάνθρακες 41.8 g
Φυτικές ίνες 11.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.9 g
Νάτριο 1128 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων