Żurek z rumienionym boczkiem

4.3 25 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 4 jajka
  • woda (do oznaczenia 1 l)
  • 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 30 g oleju
    30 g oliwy z oliwek
  • 150 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 2 ząbki czosnku
  • 800 g wody
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 białe kiełbasy, parzone
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 grzyby, suszone
  • 4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 200 - 300 g zakwasu na żurek gotowego (patrz wskazówka) lub wykonanego samodzielnie
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka chrzanu, tartego

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 699.8 kcal / 2927.9 kJ
Πρωτεΐνη 24.7 g
Λιπαρά 39.5 g
Υδατάνθρακες 63.6 g
Φυτικές ίνες 9.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.9 g
Νάτριο 820.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων