Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną

4.2 5 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1150 g wody
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowo 2 szczypty
  • 150 g cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z obciętymi końcówkami, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • 500 g polędwicy z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonej na 4 kawałki (ok. 125 g każdy)
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, lekkostrawnego wykonanego w TM
  • 10 g skrobi kukurydzianej
    10 g skrobi ziemniaczanej
  • 300 g jogurtu greckiego

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 268.3 mg
Πρωτεΐνη 35.8 g
Θερμίδες 1728.2 kJ / 413.1 kcal
Λιπαρά 5.8 g
Φυτικές ίνες 6.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.9 g
Υδατάνθρακες 53.6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων