Dorsz w szynce parmeńskiej z purée z groszku

4.4 7 βαθμολογία
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 350 g wody
  • 500 g zielonego groszku, świeżego
    500 g zielonego groszku, mrożonego
  • 4 kawałki polędwicy z dorsza, bez skóry (100-150 g każdy)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 - 6 liści mięty, świeżych
  • 15 g masła miękkiego, plus dodatkowo 1 łyżka
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 1473.2 mg
Πρωτεΐνη 37.7 g
Θερμίδες 1489.6 kJ / 356 kcal
Λιπαρά 14 g
Φυτικές ίνες 6.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.3 g
Υδατάνθρακες 19 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων