Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”

Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Wegański „parmezan”
  • 50 g migdałów, blanszowanych
  • 50 g orzechów nerkowca
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
Pełnoziarniste spaghetti z pesto z awokado
  • 350 - 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti pełnoziarnistego
  • woda ilość do gotowania makaronu
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 20 g liści bazylii, świeżych
  • 2 ząbki czosnku
  • 320 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 150 g pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 607.5 mg
Πρωτεΐνη 21.3 g
Θερμίδες 3043 kJ / 727.3 kcal
Λιπαρά 33.2 g
Φυτικές ίνες 11.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.7 g
Υδατάνθρακες 91.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων