Sałatka z jeżynowym sosem winegret

Sałatka z jeżynowym sosem winegret

4.4 36 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 20 λεπτ.
2 porcje

Υλικά

  • 80 g rukoli
  • 80 g sałaty lollo rosso (patrz wskazówka)
    80 g radicchio, (patrz wskazówka)
  • 60 g roszponki
  • 70 - 90 g sera koziego, twardego pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 50 g oleju słonecznikowego
  • 50 g jeżyn, świeżych plus 15-20 sztuk do podania
  • ½ łyżki cukru
  • ½ - 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 20 g czerwonego octu winnego
  • 25 g wody mineralnej, niegazowanej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    2 łyżki orzeszków piniowych

Διατροφή ανά 2 porcje

Θερμίδες 1110 kcal / 4647.3 kJ
Πρωτεΐνη 38 g
Λιπαρά 96 g
Υδατάνθρακες 41 g
Φυτικές ίνες 16 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων