Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami

Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami

4.3 23 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 15 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 2 jabłka ekologiczne (ok. 200 g każde)
  • ocet jabłkowy do posmarowania jabłek
  • 80 g orzechów, całych, mieszanych np. migdałów, orzechów włoskich, laskowych (patrz wariant)
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    50 g jogurtu greckiego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 - 150 g roszponki plus dodatkowa ilość do dekoracji
    100 - 150 g liści szpinaku, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 255 kcal / 1066 kJ
Πρωτεΐνη 8 g
Λιπαρά 20 g
Υδατάνθρακες 9 g
Φυτικές ίνες 3.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 8 g
Νάτριο 260 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων