Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.6 147 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

Dressing
  • oliwy z oliwek
    140 g
  • octu, białego
    40 - 50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • musztardy Dijon
    1 łyżeczka
  • syropu klonowego
    15 g
  • bazylii, suszonej
    2 łyżeczki
  • soli do smaku
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego do smaku
    ¼ łyżeczki
Buraki i wykończenie carpaccio
  • wody
    1800 g
  • botwiny tylko bulwy, nieobrane
    800 g
    800 g czerwonych buraków, nieobranych (ok. 5 cm szerokości, patrz wskazówka)
  • sera burrata (250 g), podzielonego na kawałki
    2 opakowania
    2 opakowania sera mozzarella, (250 g), podzielonego na kawałki
  • rukola do dekoracji
  • pestek granatu (προαιρετικό πεδίο)
    2 łyżki
  • orzechów pekan (προαιρετικό πεδίο) posiekanych
    2 łyżki
    2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, posiekanych

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 295 kcal / 1234.5 kJ
Πρωτεΐνη 8.2 g
Λιπαρά 24.2 g
Υδατάνθρακες 12.1 g
Φυτικές ίνες 3.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.5 g
Νάτριο 418.1 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων