Gulasz wieprzowy z owocami morza

3.0 2 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 200 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
    100 g kostek boczku
  • 200 g białego wina, wytrawnego
  • 2 ząbki czosnku w całości, uprzednio zmiażdżone nożem
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g oleju
    20 g oliwy z oliwek
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 170 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 100 g wody
  • 200 g krewetek, surowych, dużych oczyszczonych
  • 200 g małży, świeżych, oczyszczonych
  • 10 g kolendry, świeżej grubo posiekanej, plus dodatkowa ilość do posypania
  • bagietka do podania

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 417.7 kcal / 1747.8 kJ
Πρωτεΐνη 32.6 g
Λιπαρά 20.6 g
Υδατάνθρακες 14.4 g
Φυτικές ίνες 3.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 5.4 g
Νάτριο 1217.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων