Boeuf Stroganow

Boeuf Stroganow

4.6 3.0K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 70 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 250 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
  • 500 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. rostbefu, pokrojonego w 4-5 mm paski
  • 550 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 150 g przecieru pomidorowego typu passata
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu (προαιρετικό πεδίο) do dekoracji, ok. 1 łyżka na porcję

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 307 kcal / 1286 kJ
Πρωτεΐνη 30.5 g
Λιπαρά 17.4 g
Υδατάνθρακες 9.6 g
Φυτικές ίνες 2.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων