Sos boloński

Sos boloński

4.4 2.4K βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
10 porcji

Υλικά

  • 200 g warzyw, mieszanych (marchewki, cebuli, korzenia selera, korzenia pietruszki), pokrojonych na kawałki
  • 100 g pieczarek (προαιρετικό πεδίο) przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 800 - 900 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 650 - 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 50 g czerwonego wina
    50 g wody
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 4 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (tymianku, oregano, ziół prowansalskich)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 176.3 kcal / 737.9 kJ
Πρωτεΐνη 20.3 g
Λιπαρά 6.3 g
Υδατάνθρακες 8.9 g
Φυτικές ίνες 2.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.8 g
Νάτριο 463.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων