Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka

Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka

4.1 124 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 20 λεπτ.
32 sztuki

Υλικά

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 30 g
  • tuńczyka, w sosie własnym odsączonego
    270 - 300 g
    270 - 300 g tuńczyka, w oleju, odsączonego
  • oliwy z oliwek
    10 - 20 g
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    85 g
  • czarnych oliwek, bez pestek
    40 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych
    15 g
  • filet z anchois, w oleju odsączony
    1
  • ząbki czosnku
    2
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ogórek duży, pokrojony w 32 plastry (5 mm)
    1
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry, do dekoracji
    1 - 2

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 29.9 kcal / 125.3 kJ
Πρωτεΐνη 2.8 g
Λιπαρά 1.9 g
Υδατάνθρακες 0.6 g
Φυτικές ίνες 0.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.6 g
Νάτριο 116.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων