Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka

Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka

4.1 127 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 20 λεπτ.
32 sztuki

Υλικά

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 270 - 300 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego
    270 - 300 g tuńczyka, w oleju, odsączonego
  • 10 - 20 g oliwy z oliwek
  • 85 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 40 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 15 g kaparów, konserwowych odsączonych
  • 1 filet z anchois, w oleju odsączony
  • 2 ząbki czosnku
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ogórek duży, pokrojony w 32 plastry (5 mm)
  • 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 29.9 kcal / 125.3 kJ
Πρωτεΐνη 2.8 g
Λιπαρά 1.9 g
Υδατάνθρακες 0.6 g
Φυτικές ίνες 0.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.6 g
Νάτριο 116.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων