Bigos cygański

5.0 1 βαθμολογία
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
4 porcje

Υλικά

  • 30 g wody
  • 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub w plastry
  • 55 g oleju
    55 g oliwy z oliwek
  • 200 - 300 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    200 - 300 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 450 g kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 300 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 5 g octu jabłkowego
  • 1 - 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 1297 mg
Πρωτεΐνη 21.7 g
Θερμίδες 2165.7 kJ / 517.6 kcal
Λιπαρά 42.2 g
Φυτικές ίνες 3.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 10.6 g
Υδατάνθρακες 17.7 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων