Συσκευές & Αξεσουάρ
Lemon roast chicken
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 35 λεπτ.
4 portions
Υλικά
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle40 g
-
lemons zested and juiced, reserve skin and flesh to roast1 ½
-
fresh thyme leaves only, plus 3 extra sprigs3 sprigs
-
sea salt plus extra to season1 tsp
-
whole chicken (approx. 1500-1800 g)1
-
fresh rosemary1 sprig
-
butternut pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)200 g
-
red onion cut into wedges1
-
ground black pepper to season
-
water400 g
-
potatoes skin on, thinly sliced (5 mm - see Tip)600 g
-
zucchini cut into slices (5 mm)1
-
red capsicum cut into thin strips1
-
fresh bay leaves2
-
pickled capers2 tbsp
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 portion
Νάτριο
832.7 mg
Πρωτεΐνη
68.4 g
Θερμίδες
4179.4 kJ /
998.9 kcal
Λιπαρά
61.7 g
Φυτικές ίνες
7.2 g
Κορεσμένα λιπαρά
16.2 g
Υδατάνθρακες
41.6 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΜπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνEasy Chinese beef and tomato
40 min
High protein chicken parmi hot pocket
1 godz. 15 min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 godz. 40 min
Pizza pockets
1 godz. 50 min
Curried chicken salad wraps
50 min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3 godz. 15 min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 godz. 50 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Moroccan lamb with pilaf
5 godz. 40 min
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Shredded Lamb ragù
1 godz. 25 min
Mexican cottage pie
1 godz. 30 min