Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym

3.6 5 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
1 porcja

Υλικά

  • 200 g makaronu shirataki (konjac)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g masła orzechowego
  • 10 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • kolendra, świeża (προαιρετικό πεδίο) tylko liście, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 808 mg
Πρωτεΐνη 31.4 g
Θερμίδες 1745.7 kJ / 417.2 kcal
Λιπαρά 28 g
Φυτικές ίνες 6.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 5.2 g
Υδατάνθρακες 14.9 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων