Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową

Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową

2.9 29 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 250 g wątróbki drobiowej np. z indyka lub kurczaka, oczyszczonej, pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka
  • 50 g wiśniówki
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 450 g wiśni, mrożonych, bez pestek
    450 g wiśni, świeżych, bez pestek
  • 50 g cukru
  • 50 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • kromki pieczywa opiekane (np. chałka), do podania

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 226.4 mg
Πρωτεΐνη 10.7 g
Θερμίδες 1365.9 kJ / 326.5 kcal
Λιπαρά 20.2 g
Φυτικές ίνες 1.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.5 g
Υδατάνθρακες 23.6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων