Lasagne bolońska

Lasagne bolońska

4.7 6.4K βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 30 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 - 200 g
Sos boloński
  • warzyw, mieszanych (selera naciowego, marchewki, cebuli), pokrojonych na kawałki
    200 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    40 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    800 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    300 g
  • soli do smaku
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
Sos beszamelowy
  • mleka
    500 g
  • masła miękkiego
    40 g
  • mąki pszennej
    60 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 - 2 szczypty
Przygotowanie lasagne
  • makaronu, suchego, typu lasagne około 12 płatów (10 x 20 cm)
    250 g
  • masło do natłuszczenia formy i na wierzch lasagne

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 849.9 kcal / 3556.1 kJ
Πρωτεΐνη 43.5 g
Λιπαρά 51.6 g
Υδατάνθρακες 51.3 g
Φυτικές ίνες 3.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 38.1 g
Νάτριο 1300 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων