Risotto z cukinii

Risotto z cukinii

4.0 727 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • gorącej wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    700 g
  • cebuli dymki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
    300 g
  • białego wina, wytrawnego
    150 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • masła
    20 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 374 kcal / 1566 kJ
Πρωτεΐνη 11 g
Λιπαρά 14 g
Υδατάνθρακες 46 g
Φυτικές ίνες 1.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 5.6 g
Νάτριο 635.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων