Risotto z dorszem, groszkiem i miętą

Risotto z dorszem, groszkiem i miętą

3.9 32 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 2 - 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
  • skórka z 1 cytryny małej, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g ryżu do risotto np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
  • 60 g białego wina
  • 650 g wody
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
  • 250 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (προαιρετικό πεδίο)
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 500 kcal / 2093.5 kJ
Πρωτεΐνη 19 g
Λιπαρά 17 g
Υδατάνθρακες 67.8 g
Φυτικές ίνες 4.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.8 g
Νάτριο 538.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων