Risotto z dorszem, groszkiem i miętą

Risotto z dorszem, groszkiem i miętą

3.9 30 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • mięty, świeżej tylko liście
    2 - 3 gałązki
  • skórka z 1 cytryny małej, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ryżu do risotto np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
    300 g
  • białego wina
    60 g
  • wody
    650 g
  • zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
    150 g
  • filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    250 g
  • pieprzu czarnego, mielonego (προαιρετικό πεδίο)
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 500 kcal / 2093.5 kJ
Πρωτεΐνη 19 g
Λιπαρά 17 g
Υδατάνθρακες 67.8 g
Φυτικές ίνες 4.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.8 g
Νάτριο 538.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων