Risotto z boczkiem i cukinią

Risotto z boczkiem i cukinią

4.6 362 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 300 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 250 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 320 g ryżu do risotto np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
  • 820 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 3 - 4 liście bazylii, świeże posiekane
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g sera mascarpone podzielonego na kawałki

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 546 kcal / 2284 kJ
Πρωτεΐνη 10 g
Λιπαρά 36 g
Υδατάνθρακες 44 g
Φυτικές ίνες 1.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 18 g
Νάτριο 1292 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων