Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego

Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego

4.5 167 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    40 g
  • cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    150 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ryżu do risotto np. arborio
    320 g
  • białego wina wytrawnego
    100 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l)
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 łyżeczka
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka
  • filetów z łososia, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
    350 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g
  • koperku, świeżego posiekanego, do dekoracji
    1 łyżka

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 618 kcal / 2605 kJ
Πρωτεΐνη 28 g
Λιπαρά 25 g
Υδατάνθρακες 67 g
Φυτικές ίνες 1.9 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων