Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym

Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym

4.7 2.3K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 1200 g wody
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 250 g ryżu basmati
  • 600 g filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g masła
  • 400 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 35 g koncentratu pomidorowego
  • 2 gałązki koperku, świeżego tylko liście, posiekane
    1 łyżeczka koperku, suszonego
  • 1 - 2 szczypty suszonych płatków chili (προαιρετικό πεδίο)
  • 1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 960.6 kcal / 4019 kJ
Πρωτεΐνη 37.6 g
Λιπαρά 64.6 g
Υδατάνθρακες 55.8 g
Φυτικές ίνες 1.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 29.8 g
Νάτριο 1031.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων