Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem

Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem

4.0 9 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • strączków młodego, zielonego groszku
    250 g
  • bulwa kopru włoskiego ( ok. 300 g), pokrojona na ok. 2 cm kawałki
    1
  • wermutu, białego, wytrawnego
    50 g
  • masła
    25 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    80 - 100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wody
    400 g
  • filety z dorsza, bez skóry (ok. 250 g każdy), przekrojone na pół
    2
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia
    2 łyżki
  • szczypiorek, świeży (προαιρετικό πεδίο) drobno posiekany, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 302 kcal / 1264 kJ
Πρωτεΐνη 31 g
Λιπαρά 15 g
Υδατάνθρακες 7 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων