Risotto z owocami morza

Risotto z owocami morza

4.4 81 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 5 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • krewetek surowych, nieobranych
    250 g
  • wody
    700 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    70 g
  • ząbki czosnku
    2
  • pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki
    100 g
  • zielonej papryki pokrojonej na kawałki
    100 g
    100 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • ryżu do risotto np. arborio
    250 g
  • ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych lub rozmrożonych (płyn z rozmrażania zachować)
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kolendra, świeża posiekana, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 512 kcal / 2144.8 kJ
Πρωτεΐνη 37 g
Λιπαρά 17 g
Υδατάνθρακες 56 g
Φυτικές ίνες 3 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.5 g
Νάτριο 1435 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων