Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym

Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym

3.7 18 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 50 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • filety z dorsza, bez skóry (ok. 400 g)
    4
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 gałązki
  • kolendry, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    25 g
  • estragonu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • wody (patrz wskazówka)
    2100 - 2200 g
  • ziemniaków mączystych, pokrojonych na kawałki
    750 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 350.3 kcal / 1472 kJ
Πρωτεΐνη 21.3 g
Λιπαρά 13 g
Υδατάνθρακες 34.8 g
Φυτικές ίνες 4 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.3 g
Νάτριο 717.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων