Πατέ σε ζύμη (Ισπανία)

Πατέ σε ζύμη (Ισπανία)

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 45 λεπτ.
Σύνολο 10ωρ.
12 μερίδες

Υλικά

Ζύμη
  • αλεύρι και λίγο ακόμα για το μούλιασμα
    400 γρ.
  • βούτυρο, ανάλατο σε κύβους
    200 γρ.
  • νερό και λίγο ακόμα για το μούλιασμα
    100 γρ.
  • θαλασσινό αλάτι
    1 κ.γλ.
Πατέ
  • μαϊντανό, φρέσκο μονό τα φύλλα
    6 - 8 κλωνάρια
  • κόκκους πράσινου πιπεριού, σε άλμη
    3 κ.γλ.
  • λευκό ψωμί (50 γρ.)
    2 φέτες
  • λευκά μανιτάρια
    100 γρ.
  • χοιρινό κρέας, χωρίς κόκαλο άπαχο, σε κομμάτια (2 εκ.)
    900 γρ.
  • συκώτι κοτόπουλου καθαρισμένο, σε κομμάτια
    150 γρ.
  • θαλασσινό αλάτι
    3 κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    1 κ.γλ.
  • μεγάλα αυγά (63-73 γρ. το καθένα)
    3
  • γάλα
    50 γρ.
  • ισπανικό κρασί Oloroso (sherry)
    20 γρ.
  • φουά γκρα, "mi-cuit" (μισοψημένο)
    50 γρ.
    50 γρ. πατέ από χοιρινό συκώτι, (ή κοτόπουλου ή πάπιας)
Συναρμολόγηση
  • μπέικον μη καπνιστό
    3 φέτες
  • αυγό χτυπημένο
    1
  • φύλλα ζελατίνης
    3
  • νερό
    350 γρ.
  • γλυκό κρασί (π.χ. γλυκό sherry ή Madeira)
    50 γρ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 408 kcal / 1706 kJ
Πρωτεΐνη 22.6 g
Λιπαρά 24.2 g
Υδατάνθρακες 25 g
Φυτικές ίνες 1.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων